Svampkurser med svampprovning

Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter att kursen är över. Välkommen till svampskogen!

Vågar du bara plocka kantareller eller några enstaka arter matsvamp? Vill du lära dig mer om matsvamp och säkerställa en välfylld svampkorg och vinterskafferi? Då är detta kursen för dig! Ta på dig kängorna och fatta svampkorgen, det är dags för ett svampäventyr!

Vi träffas på en bestämd plats i en fin svampskog. Där går vi igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning, hur man lär sig att känna igen olika grupper och var man egentligen hittar svamp. Sedan ger vi oss ut i skogen i ca 2 timmar, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. Vi siktar på att plocka 10-15 olika arter matsvamp och när vi har fyllt korgarna kör vi en svampprovning av dessa arter över öppen eld.

Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro! Vi kokar kaffe, fikar och nördar in oss i svamparnas kulinariska värld tillsammans.

Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter att kursen är över. Välkommen till svampskogen!

Tid: 5h
Pris: 1299 kr

Vad ingår?

  • Svampkurs och svampplockning i skogen
  • Kokkaffeworkshop runt elden
  • Fika till kaffet
  • Svampprovning över öppen eld

Bokningsbara datum

29 september 2024
13.00-18.00

Uppsala

22 september 2024
15.00-20.00

Stockholm/Bogesund