Kurs i ätliga vilda växter & utematlagning
Vi skräddarsyr upplevelser med fokus på eld, utematlagning och uteliv. Lär dig mer om ätliga vilda växter och utomhusmatlagning med denna kurs på Elles Utemat.
Vi skräddarsyr upplevelser med fokus på eld, utematlagning och uteliv. Lär dig mer om ätliga vilda växter och utomhusmatlagning med denna kurs på Elles Utemat.
Nässlor, violer, älgört och granskott. Förr i tiden var skogen folkets viktiga skafferi där man plockade växter, örter och bär till både mat och medicin, en kunskap som idag tyvärr har fallit i glömska. Massor av näringsämnen, vitaminer och mineraler finns lagrade i olika växter i vår omedelbara närhet, tillgängliga till alla som har kunskapen om dessa.
Under denna kurs får du lära dig känna igen de vanligaste ätliga vilda växterna i vår omgivning, deras nyttiga egenskaper och historia. Mycket av det som vi idag kallar för ogräs, användes flitigt förr i både mat och medicin. Under kursens gång kommer du få mer kunskap inom ätbart ogräs och dess viktiga egenskaper genom tiderna.
Förutom kunskapen om ätligt i naturen får deltagarna också lära sig olika matlagningstekniker över öppen eld. Häng med på en tur där vi återtar kunskapen om hållbar vild mat i skogen!
Våren introducerar en förtrollande tid, där grönska och blommor börjar pryda naturen.
Elles Utemat bjuder in dig till att lära dig identifiera, skörda och tillaga dessa naturliga delikatesser under ledning av vår kunniga instruktör Elle Nikishkova.
Under kursen i vilda ätbara växter plockar vi välsmakande ingredienser från naturen, smakar på blad, örter och blommor och lär känna det vilda och det goda. Under andra delen av kursen och när korgarna är fulla med grönt, tänder vi en eld i vårt utematlagningscamp för att tillaga en spännande måltid med vår skörd. En skogspesto, ett fragrant skogste eller kanske ett nässelbröd? Endast fantasin sätter gränserna, råvarorna finns bakom krönet.
Tid: 5 tim (2 tim i skog, 3 tim utematcamp)
Pris: 1299 kr / person
Tillgängligt kursdatum:
18 maj 2025 UPPSALA
15.00 – 20.00