Kurs i ätliga vilda växter

Vi skräddarsyr upplevelser för företagsgrupper med fokus på eld, utematlagning och uteliv. Lär dig mer om ätliga vilda växter med denna kurs på Elles Utemat.

Kurs i vilda ätbara växter

Nässlor, violer, älgört och granskott. Förr i tiden var skogen folkets viktiga skafferi där man plockade växter, örter och bär till både mat och medicin, en kunskap som idag tyvärr har fallit i glömska. Massor av näringsämnen, vitaminer och mineraler finns lagrade i olika växter i vår omedelbara närhet, tillgängliga till alla som har kunskapen om dessa. 

Under denna kurs i ätliga vilda växter får ni lära er känna igen de vanligaste ätliga växterna i vår omgivning, deras nyttiga egenskaper och historia. Mycket av det som vi idag kallar för ogräs, användes flitigt förr i både mat och medicin. Under kursens gång kommer ni få mer kunskap inom ätbart ogräs och dess viktiga egenskaper genom tiderna. Häng med på en tur där vi återtar kunskapen om hållbar vild mat i skogen! 

Mer om kursen

Våren introducerar en förtrollande tid, där grönska och blommor börjar pryda naturen.
Elles Utemat bjuder in dig till att lära dig identifiera, skörda och tillaga dessa naturliga delikatesser under ledning av vår kunniga instruktör Elle Nikishkova. 

Under kursen i vilda ätbara växter plockar vi välsmakande ingredienser från naturen, smakar på blad, örter och blommor och lär känna det vilda och det goda. Under andra delen av kursen och när korgarna är fulla med grönt, tänder vi en eld i vårt utematlagningscamp för att tillaga en spännande måltid med vår skörd. En skogspesto, ett fragrant skogste eller kanske ett nässelbröd? Endast fantasin sätter gränserna, råvarorna finns bakom krönet.

Kurs i vilda ätbara växter – Vad ingår?

  • Växtvandring där ni får lära er de vanligaste ätliga växterna
  • Smaka och dofta på ätliga växter i naturen
  • Genomgång – göra upp eld med naturens material
  • Kokkaffe-workshop – hur tillagar man ett riktigt gott kaffe ute
  • Utematlagning över öppen eld med vilda växter
  • Måltid med vilda växter
  • Skogsté på vår skörd serveras med sött efter maten

Tid: 5 tim (2 tim i skog, 3 tim utematcamp)

Pris: 1299 kr / person

Bokningsbara datum

Tillgängligt kursdatum:

21 maj 2024 UPPSALA

16.00 – 21.00 

Kontakta mig på info@ellesutemat.se för mer info