Svampkurs Special med Svampmiddag Uppsala

Välkommen ut i skogen på en exklusiv svampkurs med svampmiddag utanför Uppsala!

Ute i skogen, vid en vacker fågelsjö ligger min eventlada i Kiplingeberg. Bakom ladan finns en av Uplands bästa svampskogar med flera eftertraktade arter som många svampplockare letar efter utan framgång. I höst kommer jag att hålla en svampkurs special just där, med en efterföljande middag över öppen eld.

Missa inte detta ypperliga tillfälle att lära dig nya, spännande matsvampar, träffa likasinnade och upptäcka svamparnas kulinariska värld över öppen eld!

Vi träffas på en bestämd plats på området och tar oss till eventplatsen. Där går vi igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning, hur man lär sig att känna igen olika grupper och var man egentligen hittar svamp. Sedan ger vi oss ut i skogen i ca 2 timmar, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. Vi siktar på att plocka 10-15 olika arter matsvamp och när vi har fyllt korgarna återvänder vi till ladan. Där tänder vi eldarna och kokar kaffe. Till kaffet får gästerna smaka på olika förädlade svamprätter i form av ‘bites’ – recept som finns i min bok ‘Svampbok för matälskare’. 

Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro. Efter kaffet kör vi en svampprovningen över öppen eld, där får deltagarna möjligheten att smaka på olika arter var för sig för att upptäcka skillnad i smak och konsistens. 

Vi avslutar kvällen med en smakrik svampmiddag och njuter av den magiska omgivningen i skymning med skogsté och sött.

Välkommen på svampkurs med Elles Utemat i höst!

Tid och plats

6 oktober 2024
13.00 – 20.00

Vi kommer att hålla till i och intill Elles Utemat Eventlada vid Kiplingebergs Gods (15 min från Uppsala)

Information om exakt mötesplats kommer ca 1 vecka innan kurs. Möjlighet till samåkning finns, maila vid intresse! info@ellesutemat.se

OBS! Meddela allergier i samband med bokning

Bokningsbara datum

6 oktober 2024
13.00 – 20.00

Pris: 1999kr pp

Uppsala, Elles Utemat Eventlada vid Kiplingebergs Gods