Svampkurs Special med Svampmiddag Uppsala

Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter att kursen är över. Välkommen till svampskogen!

Vågar du bara plocka kantareller eller några enstaka arter matsvamp? Vill du lära dig mer om matsvamp och säkerställa en välfylld svampkorg och vinterskafferi? Då är detta kursen för dig! Ta på dig kängorna och fatta svampkorgen, det är dags för ett svampäventyr!

Vi träffas på en bestämd plats och en fin svampskog. Där går vi igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning, hur man lär sig att känna igen olika grupper och var man egentligen hittar svamp. Sedan ger vi oss ut i skogen i ca 2 timmar, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. Vi siktar på att plocka 10-15 olika arter matsvamp och när vi har fyllt korgarna kör vi en svampprovning av dessa arter över öppen eld.

Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro! Efter svampprovningen lagar vi en spännade varmrätt med vår skörd och avslutar kvällen med skogsté och praliner.

Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter att kursen är över.. Välkommen till svampskogen!

Tid och plats

28 september 2024
13.00 – 20.00

Vi kommer att hålla till i och intill Elles Utemat Eventlada vid Kiplingebergs Gods (15 min från Uppsala)

Information om exakt mötesplats kommer ca 1 vecka innan kurs. Möjlighet till samåkning finns, maila vid intresse! info@ellesutemat.se

OBS! Meddela allergier i samband med bokning

Bokningsbara datum

28 september 2024
13.00 – 20.00

Uppsala, Elles Utemat Eventlada vid Kiplingebergs Gods