Svampkurs Special med Svampmiddag Proselinsgården Bjursås

SVAMPKURS, SVAMPPROVNING OCH SVAMPMIDDAG

Vågar du bara plocka kantareller eller några enstaka arter matsvamp? Vill du lära dig mer om matsvamp och säkerställa en välfylld svampkorg och vinterskafferi? Då är detta kursen för dig! Ta på dig kängorna och fatta svampkorgen, det är dags för ett svampäventyr!

I samarbete med Proselinsgården arrangeras en svampkurs special med svampmiddag över öppen eld 13 september 2024. Runt omkring gården finns fina svampskogar med spännande matsvamp som vi ska förkovra oss i.

Kursen börjar med att vi går ut i skogen i närheten av gåden. Där går vi igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning – hur man lär sig att känna igen olika grupper och var man egentligen hittar svamp. Vi spenderar ca 2h i skogen, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. När vi har fyllt korgarna kör vi en svampprovning av dessa arter över öppen eld i vårt camp vid Proselinsgården.

Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro! Efter svampprovningen lagar vi en spännande varmrätt med vår skörd och avslutar kvällen med skogsté och handgjorda praliner.

Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter denna kurs.. Välkommen till svampskogen!

ÖVERNATTA PÅ PROSELINSGÅRDEN

Vår vackra och historiska eventplats – Proselinsgården byggdes 1807 och representerar en spännande kvarleva från en svunnen tid med sina vackra väggar och patinastinta trägolv. I samband med svampkursen har deltagarna möjlighet att boka övernattning på Proselinsgården till ett mycket förmånligt pris av 350kr per person och natt (i delat rum). Passa på att boka in dig här hela helgen för att vidare upptäcka de fina omgivningarna och vandringslederna i området!

Övernattning på gården bokas separat på nedanstående mailadress.

proselinsgarden@outlook.com

Tid och plats

13 september 2024
15.00 – 21.00

Vi kommer att hålla till i anslutning till Proselinsgården i Bjursås utanför Falun

Information om exakt mötesplats kommer ca 1 vecka innan kurs. Möjlighet till samåkning finns, maila vid intresse! info@ellesutemat.se

OBS! Meddela allergier i samband med bokning

Vad ingår?

  • Svampkurs
  • Svampprovning
  • Kokkaffeworkshop och fika
  • Svampmiddag över öppen eld
  • Skogsté och handgjorda praliner

Bra att veta:

Kursen ställs inte in vid dåligt väder – vi klär oss ordentligt. Vid regn sker utematlagningen på en väderskyddad plats under tak.

Ta med vattenflaska

För de som inte har egen svampkorg, finns svampkorg att låna

Elles Utemat svampknivar och böcker finns till försäljning på plats

OBS! Meddela allergier i samband med bokning

Bokningsbara datum

13 september 2024
15.00 – 21.00

Pris: 1999kr pp

Vi kommer att hålla till i anslutning till Proselinsgården i Bjursås utanför Falun