Nu kan du beställa ett signerat exemplar av min nya bok om att laga mat i fältugn! På köpet får du ett specialdesignat vykort från Elles Utemat.
Fältugnen är kanske det mest mångsidiga redskapet en utekock kan skaffa sig. Med en fältugn, eller dutch oven som den också kallas, kan du tillaga grytor, fritera grönsaker, göra pulled pork eller baka bröd och bullar – you name it!
Det här är den första boken på svenska som lyfter fram fältugnen och dess stora potential. I boken får du en genomgång av olika typer av fältugnar och lär dig teknikerna för att hantera värmen vid olika typer av matlagning. Du får också 40 recept att starta med när du börjar utforska det här spännande redskapet.
Författaren Elle Nikishkova är en av landets mest eftertraktade utekockar och dyker regelbundet upp i tv-rutan. Hon rör sig obehindrat mellan olika matkulturer och använder gärna smaker och tekniker hämtade från världens alla hörn. Hon har tidigare skrivit böckerna Laga mat på stekhäll och Svampbok för matälskare. Bilderna i boken är tagna av fotograferna Forrest och Indiana D’Andreae.
Pris: 399kr inklusive frakt.
Boken levereras några dagar efter beställning.
Nu kan Du beställa en signerad version av min bok ’Laga mat på stekhäll’. Med boken får du även ett specialdesignat vykort från Elles Utemat.
I den här boken får du lära dig allt du behöver veta för att lyckas med din matlagning på stekhäll. Du får lära dig att göra upp en eld som passar som värmekälla under hällen och hantera de faktorer som påverkar värmen. Boken går även igenom de olika hällarna som finns på marknaden. Du får också lära dig hur du bränner in en helt ny häll och på bästa sätt rengör hällen efter matlagningen.
Stekhällen har sitt ursprung långt tillbaka i tiden, när elden var en självklar del av vardagen. Idag upptäcker allt fler detta enkla och mångsidiga redskap, som passar perfekt när man är flera som ska äta ute tillsammans. Du kan baka, fritera, steka, koka, rosta eller flambera på en häll om du så vill. I boken presenteras ett fyrtiotal recept på lättlagad utemat som är specialanpassad för stekhäll.
Författaren Elle Nikishkova är en av landets mest eftertraktade utekockar. Hon rör sig obehindrat mellan olika matkulturer och använder gärna smaker och tekniker hämtade från världens alla hörn. Elle har studerat svamp vid universitetet och håller regelbundet kurser i svampplockning och utematlagning över hela landet. Hon har tidigare skrivit boken Svampbok för matälskare (Calazo 2020).
Pris: 399kr inklusive frakt.
Boken levereras några dagar efter beställning
Nu kan Du beställa en signerad version av min bok ’Svampbok för matälskare; plocka och laga våra 20 godaste matsvampar’! På köpet får du ett specialdesignat vykort från Elles Utemat.
Laga mer mat med svamp!
Elle Nikishkova är en av Sveriges mest populära utekockar. Hon syns ofta stå insvept i rök när hon med sotiga händer och kilt lagar mat över öppen eld på friluftsfestivaler och event. Med den här boken vill Elle inspirera dig till att laga mer mat med svamp och samtidigt ge dig en inblick i matsvampens historia i Sverige och andra länder.
Boken är uppdelad i två delar. Den första delen är en handfast guide till de 20 godaste matsvamparna som du kan hitta i våra skogar. Del två består av 20 lättlagade recept med svamp som bärande ingrediens. Beskrivningar av svampar och maträtter blandas med intressanta fakta och kuriosa om denna mångsidiga råvara.
Elle Nikishkova är uppvuxen i forna Sovjetunionen och har sedan barndomen med sig en syn på skogen som ett användbart skafferi. På meritlistan har hon bland annat en master i internationell politik, hon har drivit restaurang i Guatemala och varit matsvampexpert i Nyhetsmorgon på TV4.
Pris: 399kr inkl frakt
Boken levereras några dagar efter beställning