Svampkurs Special med Svampmiddag Naturum Fulufjället

Välkommen ut i skogen på en exklusiv svampkurs med svampmiddag på Fulufjället!

Vågar du bara plocka kantareller eller några enstaka arter matsvamp? Vill du lära dig mer om matsvamp och säkerställa en välfylld svampkorg och vinterskafferi? Då är detta kursen för dig! Ta på dig kängorna och fatta svampkorgen, det är dags för ett svampäventyr!

I samarbete med Naturum Fulufjället arrangeras en svampkurs special med svampmiddag över öppen eld 10 augusti 2024. De gamla och artrika skogarna i nationalparken kommer att vara vårt klassrum för inhämtning av ny och spännande kunskap kring matsvamparna.

Kursen börjar med att vi går ut i skogen intill Naturum. Där går vi igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning – hur man lär sig att känna igen olika grupper och var man egentligen hittar svamp. Vi spenderar ca 2h i skogen, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. När vi har fyllt korgarna kör vi en svampprovning av dessa arter över öppen eld i vårt camp vid Naturum.

Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro! Efter svampprovningen lagar vi en spännande varmrätt med vår skörd och avslutar kvällen med skogsté och handgjorda praliner.

Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter denna kurs.. Välkommen till svampskogen!

Tid och plats

10 augusti 2024
13.00 – 20.00

Vi kommer att hålla till i anslutning till Naturum Fulufjället och kommer att vara utomhus hela dagen

Bra att veta

  • Kursen ställs inte in vid dåligt väder – vi klär oss ordentligt. Vid regn sker utematlagningen på en väderskyddad plats under tak.

  • Ta med vattenflaska

  • För de som inte har egen svampkorg, finns svampkorg att låna

  • Elles Utemat svampknivar och böcker finns till försäljning på plats

  • OBS! Meddela allergier i samband med bokning

Tips!

Njut av Fulufjället hela helgen! Besök Sveriges högsta vattenfall Njuperskär, vandra i gammelskogen och ta en tur upp till Rösjöstugorna. Det finns mycket att se och upptäcka just här. Trevliga boenden i området är tex Turistgården Särna, Fulufjällsgården och Rösjöstugorna

Bokningsbara datum

10 augusti 2024
13.00-20.00

Pris: 1999kr pp

Naturum Fulufjället