Svampkurs med svampprovning

Lär er att plocka spännande och goda matsvampar och hitta en favorit på svampprovningen

Svampplockning kurs: Fördjupa din svampkunskap med vår svampexkursion

Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter att kursen är över. Välkommen till svampskogen! Denna svampexkursion hålls i Stockholm och Uppsala och går ut på att fördjupa din svampkunskap. En underbar utflykt i naturen med svampplockning och fokus på att observera, identifiera och lära sig om olika svamparter.

Svampkurs i Stockholm och Uppsala

Vågar du bara plocka kantareller eller några enstaka arter matsvamp? Vill du lära dig mer om matsvamp och säkerställa en välfylld svampkorg och vinterskafferi? Då är detta verkligen en svampkurs för dig! Ta på dig kängorna och fatta svampkorgen, det är dags för ett svampäventyr! Vi träffas på en bestämd plats i en fin svampskog. Där går vi igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning, hur man lär sig att känna igen olika grupper och var man egentligen hittar svamp. Sedan ger vi oss ut i skogen i cirka 2 timmar, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. Vi siktar på att plocka 10-15 olika arter matsvamp och när vi har fyllt korgarna kör vi en svampprovning av dessa arter över öppen eld.

Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro! Vi kokar kaffe, fikar och nördar in oss i svamparnas kulinariska värld tillsammans.

Våra svampkurser är populära i Stockholm och Uppsala men kan hållas på andra orter också. Kontakta oss gärna för mer information.

Svampkunskap med Elles Utemat

Svampar spelar en avgörande roll i naturens kretslopp. Deras betydande ekologiska påverkan kommer av deras förmåga att bryta ned dött växtmaterial och medverka i näringsåtervinningen i naturen. Dessutom etablerar svampar symbiotiska relationer med växter, där de utbyter näringsämnen och stöder växternas tillväxt. Att öka sin svampkunskap är avgörande för att kunna identifiera och undvika giftiga svampar samtidigt som man kan känna igen de ätliga. En fördjupad svampkunskap kommer att ge dig en rikare upplevelse av skogen.

Elles Utemat är expert på matsvamp. Jag lär dig allt du behöver veta om matsvampar och med hjälp av vår svampexkursion kommer du garanterat utveckla dina kunskaper och få en djupare förståelse för svamparnas värld. Ta del av vår expertis och vidga din kännedom om naturens skattkammare!

Tid: 5h

Vår svampkurs – Vad ingår?

  • Svampkurs och svampplockning i skogen
  • Kokkaffeworkshop runt elden
  • Fika till kaffet
  • Svampprovning över öppen eld

Dela:

Intresseanmälan

Uppgifter om er