Kiplingebergs Gods

Kiplingebergs Gods är en egendom belägen ca 15 km norr om Uppsala. Godset har en historia som sträcker sig över 370 år och verksamheten består idag huvudsakligen i skogsbruk, jordbruk, viltförvaltning och fastighetsförvaltning. I samarbete med Kiplingebergs Gods håller vi på att bygga upp en magisk plats för utematlagning och events i en gammal lada i skogen vid en stilla fågelsjö. Återbruk och byggnadsvård med syftet att bevara kulturmiljöer är viktigt för familjen som driver godset. Likaså ligger hållbarhetstanken som genomsyrar detta projekt varmt om hjärtat för oss och vi ser fram emot att lansera den nya eventplatsen under våren 2022.

Förutom det vanliga utbudet av kurser och workshops för företag och privatpersoner i form av utematlagning, viltplockat och Bushcraft, kommer Elles Utemat framöver kunna erbjuda events och kurser med jaktfokus på Kiplingeberg.

I närheten av godset finns flera lokala producenter av olika råvaror och en gårdsbutik med viltdelikatesser som vi kommer att integrera i utematlagningen. Här finns också möjlighet till övernattning i en av gårdens fastigheter, en historisk byggnad med vackert möblemang som för tankarna tillbaka till en svunnen tid.

Länk: http://kiplingeberg.se/