Jägarexamen Bushcraft edition i Vikingaby

Har du funderat på att ta jägarexamen? Då ska du boka in dig på årets coolaste kurs den 24 -27 augusti 2023. 

En av Sveriges mest erfarna kursledare och skytteinstruktörer och en av Sveriges bästa utekockar har skapat en kurs som har allt vi gillar. Eld, utemat, teoripass om jakt i vacker miljö kring elden. Detta är en fyra dagars internatskurs i en vikingaby. Den kommer att bli episk. Ett minne för livet.

Vi kommer att spendera fyra dagar runt en eld i Vikingabyn Storholmen norr om Norrtälje. Skytteträning och uppskjutning genomförs på skyttebana 5 minuter ifrån eventplatsen. Detta är den första kursen i vad som kommer att bli en årlig tradition och landets mest populära jägarexamenskurs! I samarbete med kursledaren Claes Wikström ska vi göra det vi gör bäst – skapa stämning, upplevelser och ge nya kunskaper.
 
Med runt 150 genomförda jägarexamenskurser (med grymma resultat och omdömen) senaste sju åren och över 2000 elever i bagaget, har Claes satt ihop en unik kurs baserat på lärdomarna. Elles Utemat förgyller kursen med spännande utematlagning och bushcraft-inspirerade workshops. Detta är en kurs vi själva verkligen ser framemot!
 
Fyra dagar i stället för tre (Claes vanliga intensivkurser) innebär lite lägre tempo på teori och träning och mer tid för umgänge. Miljö är viktigt. Hur många har besökt, än mindre bott i en vikingaby som vilar på en udde vid en sjö? Denna magiska plats huserar också ett majestätiskt långhus där vi kan söka skydd om vädret blir dåligt. Är det bra väder hänger vi såklart runt någon av alla de eldplatser som finns i byn.
 
Jakt utspelar sig utomhus och att hålla en hel jägarexamenskurs i det fria med elden i fokus är en dröm. Elden lockar fram djupa samtal, sänker pulsen och skapar avslappning. En perfekt miljö för inlärning.
 
Elden är även en perfekt miljö för matlagning. Deltagarna kommer att hjälpa till och lära sig mer om utematlagning, eld, bushcraft och annat matnyttigt. Bara för att vi är utomhus och bushcraft nämns, handlar kursen inte om överlevnad, utan om god mat i skön miljö. Vi kommer att kunna ta en pilsner på kvällen och bara må bra. Somna ovaggade med huvudet fullt av nya kunskaper och intryck.
 
Boendet kommer vara av lite enklare karaktär, delat i några av husen i vikingabyn om man inte vill ta med eget tält. Vi separerar såklart tjejer från killar vid önskemål.
 
Du som funderar på att ta din jägarexamen, fundera inte längre. Det här är kursen du inte vill missa. En av landets mest erfarna kursledare, erfarna skytteinstruktörer, en av landets bästa utekockar i en helt unik miljö. Förstudier är viktigt, du får anvisningar och teorimaterial av Claes efter anmälan och boken Jägarskolan utgiven av Svenska Jägareförbundet rekommenderas.

Vad ingår?

  • Teorigenomgångar
  • Skytteträning
  • Ammunition
  • Mat
  • Boende
  • Bushcraftworkshops
  • Bastuhäng
  • Bad i sjö med mera.

Pris

12 500 kr

I det ingår allt utom provavgifterna. Provavgifterna betalas till klubben som examinerar och Naturvårdsverket. Det brukar ligga på ca 2500 kr totalt. Samma avgifter gäller i hela landet.

Anmälningsavgift 4000 kr via Swish, resterande via faktura.
Full betalning senast 30 dagar innan kursstart.

Intresseanmälan

Anmälan och frågor till claes@rotabi.com eller info@ellesutemat.se

Välkomna!
Claes & Elle