Jägarexamen Bushcraft edition i Vikingaby

Har du funderat på att ta jägarexamen? Då ska du boka in dig på årets coolaste kurs den 15-18 augusti 2024. 

Jägarexamen och Bushcraft kurs

Välkommen till Sveriges första jägarexamenkurs med bushcraft-tema i en unik miljö. Claes Vikström, en av Sveriges mest erfarna kursledare och skytteinstruktörer samt Elle Nikishkova, en av Sveriges bästa utekockar, har skapat denna kurs. Tillsammans med denna duo får du uppleva utemat och teoripass om jakt i vacker miljö kring öppen eld. Denna fyradagars internatkurs genomförs i vikingabyn Storholmen, norr om Norrtälje. Den kommer att bli episk. Ett minne för livet.

Vi kommer att spendera fyra dagar runt en eld i vikingabyn, där skytteträning och uppskjutning genomförs på skyttebana 5 minuter ifrån eventplatsen. Detta är den första kursen i vad som kommer att bli en årlig tradition och landets mest populära jägarexamenskurs! I samarbete med kursledaren Claes Vikström ska vi göra det vi gör bäst – skapa stämning, upplevelser och nya kunskaper.

Ta din jägarexamen med Elles Utemat

Med runt 150 genomförda jägarexamenskurser, över 2 000 elever i bagaget och grymma resultat och omdömen de senaste sju åren har Claes satt ihop en unik kurs baserat på lärdomarna. Elles Utemat förgyller kursen med spännande utematlagning och bushcraft-inspirerade workshops. Detta är en kurs vi själva verkligen ser fram emot!

Claes vanliga längd på sina intensivkurser är tre dagar. Men då denna intensivkurs sträcker sig över fyra dagar innebär det lite lägre tempo på teori och träning samt mer tid för umgänge. Miljö är viktigt. Hur många har besökt, eller än mindre bott i en vikingaby som vilar på en udde vid en sjö? Vid denna magiska plats huserar också ett majestätiskt långhus där vi kan söka skydd om vädret blir dåligt. Är det bra väder hänger vi såklart runt någon av alla de eldplatser som finns i byn.

 

Workshop i Bushcraft & överlevnadsteknik

Jakt utspelar sig utomhus och att hålla en hel kurs för jägarexamen i det fria med elden i fokus är en dröm. Elden lockar fram djupa samtal, sänker pulsen och skapar avslappning. En perfekt miljö för inlärning, helt enkelt. Elden är även en ultimat miljö för matlagning. Deltagarna kommer att hjälpa till och lära sig mer om utematlagning, eld, bushcraft och annat matnyttigt. Bara för att vi är utomhus och bushcraft nämns handlar kursen inte om överlevnad, utan om god mat i skön miljö. Vi kommer att kunna ta något gott att dricka på kvällen och bara må bra, somna ovaggade med huvudet fullt av nya kunskaper och intryck.

Du som funderar på att ta din jägarexamen, fundera inte längre. Det här är kursen du inte vill missa. En av landets mest erfarna kursledare, skytteinstruktörer och bästa utekockar i en helt fantastisk miljö.

Bra att veta

Boendet kommer att vara av lite enklare karaktär, delat i några av husen i vikingabyn om man inte vill ta med eget tält. Vi separerar såklart tjejer från killar vid önskemål.

Förstudier är viktigt, du får anvisningar och teorimaterial av Claes efter anmälan och boken Jägarskolan utgiven av Svenska Jägareförbundet rekommenderas.

Vår kurs i Bushcraft - Vad ingår?

  • Teorigenomgångar
  • Skytteträning
  • Ammunition
  • Mat
  • Boende
  • Bushcraftworkshops
  • Bastuhäng
  • Bad i sjö med mera.

Pris

12 500 kr

I det ingår allt utom provavgifterna. Provavgifterna betalas till klubben som examinerar och Naturvårdsverket. Det brukar ligga på ca 2500 kr totalt. Samma avgifter gäller i hela landet.

Anmälningsavgift 4000 kr via Swish, resterande via faktura.
Full betalning senast 30 dagar innan kursstart.

När

Torsdag 15/8 09.00 till söndag 18/8 15.00

Har du frågor eller funderingar så kontakta claes@rotabi.com eller info@ellesutemat.se

Välkomna!
Claes & Elle

Intresseanmälan

Torsdag 15/8 09.00 till söndag 18/8 15.00

Vikingaby Norrtälje