Svampkurs SPECIAL - med grundarna av Svamp-klapp, 16 oktober

Plockar du bara kantareller?

Eller är du nästan svampexpert?

Är svamp spännande och du vill lära dig mer på ett roligt och lättsamt sätt?

 

Nu kan du ÄNTLIGEN göra det!

Svamp för alla (Patrick & Aleks) och Elles Utemat gör ett unikt samarbete i en helt ny kurs. Något liknande har aldrig gjorts tidigare!

 

Vill du lära dig mer om svamp och samtidigt fylla både svampkorg och skafferi? Då är detta kursen för dig! Välkommen till ett unikt svampäventyr!

Vi träffas på en bestämd plats i en fin svampskog i Sörmland, en timme från Stockholm. Där går vi igenom massor av fakta om svamp och svampplockning, hur man lär sig att känna igen olika grupper, släkten och arter och var man faktiskt hittar svamp. Vi ger oss ut i skogen i ett par timmar, letar svamp och pratar om kännetecken, ekologi och matvärde. Vi plockar både välkända matsvampar och arter du säkert aldrig provat förut och när vi har fyllt korgarna med både svamp och kunskap kör vi en svampprovning de luxe av alla dessa arter över öppen eld. Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, arom, textur och konsistens är större än många ens anar! Vi kokar kaffe, fikar och nördar in oss i svamparnas värld tillsammans.

 

Är svamp svårt och kanske lite läskigt? Du kommer att ha ändrat uppfattning efter att kursen är över, det lovar vi! Välkommen till svampskogen!

Tid: 11.00-16.00
Pris: 1.695 kr pp
Plats: Skottvångs gruva, utanför Åkers Styckebruk, en timme från Stockholm.

Vad ingår?

  • En gedigen svampkurs med hands-on instruktion och svampplockning i skogen med Aleks Tudzarovski, Patrick Björck och Elle Nikishkova
  • Kokkaffeworkshop runt elden med bushcraft-twist
  • Fika till kaffet med smaker ur skogens skafferi
  • Sakkunnig svampprovning på häll över öppen eld
  • Svampmåltid över öppen eld med lokala vilda smaker
  • Obegränsade möjligheter att ställa frågor och få svar av Aleks, Patrick och Elle, en UNIK CHANS i en UNIK KURS som genomförs för första gången söndagen 16 oktober.

Bokningsbara datum

Söndag 16 oktober

Skottvångs gruva, utanför Åkers Styckebruk

Boka