Svampkurs Special med ostprovning under Skördefesten i södra Dalarna den 1 september (FULLBOKAD)

Årets svampkurs Special i Dalarna under skördefesten genomförs i samarbete med detta mejeri för att deltagarna ska få chansen att smaka på gårdens underbara ostar. Under svampkursen kommer ni också få en möjlighet att handla i butiken innan matglada skördefest-besökare sopar hyllorna rena under lördagen.

Vågar du bara plocka kantareller eller några enstaka arter matsvamp? Vill du lära dig mer om matsvamp och säkerställa en välfylld svampkorg och vinterskafferi? Då är detta kursen för dig! Ta på dig kängorna och fatta svampkorgen, det är dags för ett svampäventyr!

Vi träffas på en bestämd plats i en fin svampskog. Där går vi igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning, hur man lär sig att känna igen olika grupper och var man egentligen hittar svamp. Sedan ger vi oss ut i skogen i ca 2 timmar, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. Vi siktar på att plocka 10-15 olika arter matsvamp och när vi har fyllt korgarna kör vi en svampprovning av dessa arter över öppen eld.

Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro! Vi kokar kaffe, fikar och nördar in oss i svamparnas kulinariska värld tillsammans.

Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter att kursen är över. Välkommen till svampskogen!

Tid: 5h
Pris: 999 kr

Vad ingår?

  • Svampkurs och svampplockning i skogen
  • Kokkaffeworkshop runt elden
  • Fika till kaffet
  • Svampprovning över öppen eld

Bokningsbara datum

1 september 16.00-21.00

Königshyttan (Hedemora)

Boka