Svampkurs i Långhed

Fredagen 19 augusti kommer Elle från Elles utemat till Långhed för att hålla svampkurs i samarbete med Långheds bygdegård och Långhedgården

Vågar du bara plocka kantareller eller några enstaka arter matsvamp? Vill du lära dig mer om matsvamp och säkerställa en välfylld svampkorg och vinterskafferi? Då är detta kursen för dig! Ta på dig kängorna och fatta svampkorgen, det är dags för ett svampäventyr!

Vi träffas på Långheds bygdegård för lunch. Efter lunchen åker vi ut till en närliggande skog där vi går igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning, hur man lär sig att känna igen olika arter och var man egentligen hittar svamp. Vi spenderar ca 2 timmar i skogen, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. När vi har fyllt korgarna åker vi tillbaka till bygdegården för en svampprovning över öppen eld följt av en middag tillagad med vår skörd.

Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro! Vi kokar kaffe och nördar in oss i svamparnas kulinariska värld tillsammans. Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter att kursen är över.

Förutom frodiga svampskogar och den trevliga bygdegården finns också en rad andra sevärdheter i Långhed.
Långhedgården är ett mysigt B&B som också huserar en imponerande samling av linne och textilier från Hälsingland med ursprung från 1600-talet och framåt. Nu kan du som kursdeltagare få förmånen att boka in dig för en natt på detta magiska ställe. Efter middagen kommer kursdeltagarna att få en exklusiv visning av textilmuséet av gårdens ägare.

Välkomna till en spännande dag i svampens och historiens tecken i Långhed!

Boende
Långhedgården har endast 4 rum (8 bäddar) för bokning och dessa reserveras för kursens deltagare fram till 1 augusti. Rum bokas direkt genom kontakt med Långhedgården på 070-6552203.

Tidsplan
12.00 Lunch på Långheds bygdegård (betalas direkt på bygdegården)
13.00 Till skogs för svampplockning
15.00 Tillbaka i camp vid Långheds bygdegård för kokkaffe, svampprovning och svampmiddag
18.00 Kursen avslutas
19.00-20.00 Visning av textilmuséum på Långhedsgården

Vad ingår?
Svampkurs och svampplockning i skogen
Kokkaffeworkshop runt elden, fika
Svampprovning över öppen eld
Svampmiddag
Visning av textilmuséum ingår för alla kursdeltagare.

Bra att ha med sig
Kläder efter väder
Svampkorg och svampkniv (svampkorg finns att låna och svampknivar till salu under kursen)
Vattenflaska och ev snacks
Bra skor att gå i

Elles böcker “Svampbok för matälskare” och “Laga mat på stekhäll” kommer att finnas till salu på plats.

Pris: 999kr pp

Bokningsbara datum

Fredag 19 augusti

Svampkurs i Långhed

Boka